به گزارش می متالز، محمود گودرزی، معاون عملیات بازار شرکت بورس گفت: لیست نمادهایی که به دلیل ظن دستکاری قیمتی متوقف شده و معاملات آنها مورد تایید قرار نگرفته است، تا پایان روز کاری شنبه(16فروردین¬ ماه) اعلام می شود.
وی در ادامه افزود: مدتی است شاهد فعالیت برخی شبکه های مجازی و سیگنال دهی از طریق کانال های تلگرامی در خصوص خرید سهام تعدادی از شرکتها هستیم. جهت دهی و خط دهی این کانال ها تا حدی پیش رفته است که خرید و فروش های عده ای از سهامداران به ویژه تازه واردان به بازار سهام از این دستورات تبعیت می کند.
وی در ادامه با اظهار این مطلب که هر چند تذکرات جدی از سوی سیاست گذاران بازار سرمایه به متولیان این کانال ها داده شده و برخورد جدی با آنها خواهد شد، گفت: از سوی دیگر مکاتباتی نیز با ناشران این شرکت ها و مدیران آنها صورت گرفته و آنها نیز به دفعات در سیستم اطلاع رسانی کدال ، تاکید بر عدم رخداد هر گونه خبر خاصی در شرکتها داده اند، ولی با این وجود بازهم شاهد دستکاری قیمتی در این نمادها هستیم.
گودرزی ادامه داد: در این میان می توان به برخی از شرکت ها و نمادهای فعال در بازار اشاره کرد که با زیان انباشته بسیار بالا مواجه بوده ، ولی بازدهی سنگینی را نصیب سهامداران کرده اند. این چنین مواردی نمونه ای بارز از این موضوع هستند.
معاون عملیات بازار شرکت بورس تهران در ادامه یکی از رسالت های اصلی بورس را جلوگیری از دستکاری قیمتی عنوان کرد و افزود: تا آنجا که قانون بازار اوراق بهادار اجازه می دهد، خواهان شفاف سازی بیشتر از سوی این شرکتها هستیم و با توقف این نمادها و درخواست ارائه اطلاعات تکمیلی ، بستر مناسبی برای شفافیت هر چه بیشتر ایجاد میکنیم.
به گفته گودرزی، نماد این چنین شرکتهایی نه تنها متوقف خواهد شد بلکه ارائه گزارش های مکتوب بر سایت کدال و همچنین ارائه ویدیوکنفرانس برای آنها الزامی می شود تا سهامداران با دیدی وسیع تر و اطلاع از تمامی تغییر و تحولات درونی شرکتها به خرید و فروش بپردازند.
یادآور می شود در ماده 19 قانون بازار اوراق بهادار عنوان شده که چنانچه ظن دستکاری بازار (مبتنی بر اطلاعات یا معاملات) یا خرید و فروش مبتنی بر اطلاعات نهانی وجود داشته باشد، سازمان بورس می تواند راسا به پیشنهاد بورس ، نماد معاملاتی ناشر پذیرفته شده را تا 5روز کاری با اطلاع بازار متوقف کند.
در همین راستا روح الله دهقان، مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس تهران نیز در گفتگو با «دنیای بورس» با تاکید بر اینکه شرکت مدیریت فناوری هیچ دخل و تصرفی در توقف نمادهای صورت گرفته ندارد، گفت: توقف نمادها بنا بر دستوراتی که از سوی ناظر بورس تهران و فرابورس ایران اعلام می شود، صورت میگرد و مدیریت فناوری تنها مجری انجام این کار است.
وی در خصوص بخشنامه ای که صبح امروز در خصوص اینکه معاملات مشتریانی که ۳۰۰ میلی ثانیه بین ارسال سفارشات آنها فاصله نباشد تایید نخواهد شد نیز گفت: این بخشنامه جدیدی نیست و سازمان بورس در سال 96 به کلیه شرکت های فعال در بورس و فرابورس ابلاغ کرده است. از آن سال تا کنون نیز اجرا می شده و دستورالعمل جدیدی نیست.